Američki ambasador Entoni Godfri: Voleo bih samo da prave čvarke zdrave za srce! (FOTO)

FOTO TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC
457

Američki ambasador u Srbji Entoni Godfri povodom svetskog dana srca na Twitteru je naveo da su upravo bolesti kardiovaskularnih organa najčešči uzročnik smrti širom planete pa i u Srbiji.

– Obucite danas nešto crveno #WorldHeartDay2021! Kardiovaskularne bolesti su najčešći uzročnik smrti u svetu, a takođe i u Srbiji. Dobra vest je da možemo smanjiti rizik odvikavanjem od pušenja, vežbanjem i zdravijom ishranom. Voleo bih samo da prave čvarke zdrave za srce!, poručio je američki ambasador. 

Svetski dan srca ustanovljen je 2000. godine na inicijativu Svetske federacije za srce i obeležava se svakog 29. septembra u celom svetu. To je najveća svetska platforma za podizanje svesti o kardiovaskularnim bolestima, uključujući srčane bolesti i moždani udar.

Svake godine gotovo 18 miliona svetske populacije izgubi bitku zbog neke od kardiovaskularnih bolesti, što predstavlja trećinu od ukupnog broja svih smrtnih slučajeva na planeti, navodi se u podacima Svetske federacije za srce. Kako u svetu, tako i u Srbiji ova grupa bolesti je vodeći uzrok smrtnosti, ali i invaliditeta.

Izvor Naši u svetu
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More