U centru Ljubljane protesti protiv obavezne vakcinacije i kovid potvrda

Foto: Tanjug/AP Photo
417

U centru Ljubljane i danas se održavaju protesti protiv obavezne vakcinacije protiv korona virusa i kovid potvrda, a pred zgradom parlamenta u centru grada treću sredu za redom okupilo se više hiljada onih koji nisu zadovoljni politikom vlade prema epidemiji.

Policija je objavila da protestni skup, kao ni prethodna dva, nije prijavljen, zbog čega je pojačano prisustvo policijskih snaga posebno zato što je slično okupljanje pre dve sedmice završeno neredima i napadima na pripadnike snaga reda, prenela je Hina.

Protest se za sada odvija bez nereda. Na protestu učestvuju članovi antivakserskih udruženja, ali i ljudi koji kažu da je pitanje vakcinacije stvar ličnog izbora i slobodne volje.

Skup je počeo “minutom ćutanja” u spomen na 20-godišnju devojku koja je jutros umrla u ljubljanskom Univerzitetskom kliničkom centru od posledica moždanog udara, dve nedelje nakon što je primila vakcinu Džonson&Džonson protiv kovida-19.

Na skupu se između ostalog čuju i povici protiv vlade i njene politike, te uzvici “lopovi, lopovi”, ali izgreda za sada nema.

Policija je upozorila prisutne da na takve manifestacije nije dopušteno donositi opasne predmete, poput štapova, kamenja ili pirotehnickih sredstava, kao i da će u suprotnom morati da interveniše.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More