Merkel u obliku medvedića! Rasprodata prva serija, a nemačka kancelarka nije ni otišla (FOTO)

FILE - In this Tuesday, Feb. 11, 2020 file photo, German Chancellor Angela Merkel goes back to her office after a meeting with representatives of a German association of florists and gardeners at the chancellery in Berlin, Germany. Angela Merkel will leave office in the coming months with her popularity intact, despite her party’s dismal election result. (AP Photo/Markus Schreiber, File)
485

Nemački proizvođač igračaka koji je napravio medvediće u čast odlazeće kancelarke Angele Merkel potvrdio je da je rasprodao kompletnu seriju pre nego je ona napustila funkciju.

“Kupcima se dopada, ovaj tiraž je već rasprodat. Imamo jako dugu listu čekanja jer smo prodali prvu seriju od 500 komada za samo nekoliko dana”, rekao je generalni direktor kompanije Martin Herman, prenosi Rojters.

Fabrika “Hermann-Spielwaren”, koja se nalazi u bavarskom gradu Koburgu, predstavila je ranije ručno pravljenu igračku medvedića od 40 centimetara, koja likom podseća na Merkelovu, a čije šape mogu da se postave u položaj poznat kao “Merkel romb”.


Sa cenom od 180 evra ove igračke ne spadaju u jeftine, ali Herman kaže da je cena proporcionalna satima uloženim u izradu medvedića, koji imaju frizuru u stilu Merkelove i obučeni su u njenu uobičajenu kombinaciju – pantalone i sako.

Merkel, koja je na vlasti od 2005. godine, nije se ponovo kandidovala na nedeljnim saveznim izborima i planira da podnese ostavku kada bude formirana nova nemačka vlada, što bi prema procenama moglo da potraje nedeljama ili mesecima, jer su pregovori o mogućim koalicijama tek na početku.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More