Vučić, Dačić, Gojković se oprostili od Ivana Tasovca: “Posvetio život najvećim ljudskim vrednostima”

FOTO: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ bg
411

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić povodom smrti Ivana Tasovca napisao je na Instagramu u emotivnoj poruci da ga je vest o odlasku sjajnog pijaniste i umetnika izuzetno pogodila.

“Izuzetno me je pogodila vest o iznenadnoj smrti Ivana Tasovca, sjajnog pijaniste i umetnika, a pre svega izuzetnog čoveka, iskrenog prijatelja i saborca. Ivan je posvetio život najvećim ljudskim vrednostima – umetnosti i ljubavi prema otadžbini, koju je na svoj sofisticirani i jedinstveni način iskazivao muzikom, nepresušnom energijom i kreativnošću po kojoj će ostati upamćen u najvišim umetničkim i intelektualnim krugovima”, naveo je predsednik Vučić na Instagram nalogu buducnostsrbijeav.

“Neumoljivi borac za prefinjenost protiv profanosti, za smisao u površnosti, Ivan je ostavio najdublji trag na umetničkoj sceni, ali i u srcima svih nas koji smo imali čast da ga poznajemo. Počivaj u miru, prijatelju moj, a mi ćemo nastaviti borbu za još bolju i jaču Srbiju, za koju si i ti živeo”, napisao je predsednik Srbije.

Gojković uputila telegram saučešća porodici Tasovca

Potpredsednica vlade i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković uputila je telegram saučešća porodici Ivana Tasovca navodeći da ćemo Tasovca pamtiti kao čoveka kojije iskustvo, karakterom i radom ostavio značajan trag u našoj kulturi.

„Sa velikom tugom sam primila vest o smrti direktora Beogradske filharmonije i nekadašnjeg ministra kulture i informisanja Ivana Tasovca. Njegova specifična ličnost, harizmatičnost i jedinstvenost ostavili su veliki trag na umetničkoj sceni Srbije. Pamtićemo ga kao čoveka koji je svojim iskustvom, karakterom i radom ostavio značajan trag u našoj kulturi. U ovom tužnom trenutku u ime Ministarstva kulture i informisanja i svoje lično ime izražavam iskreno saučešće”, navela je Gojković.

Dačić uputio saučešće povodom srmti Ivana Tasovca

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić izrazio je najdublje saučešće povodom smrti Ivana Tasovca, dugogodišnjeg direktora Beogradske filharmonije i ranijeg ministra kulture.

”Potresla me je vest o preranoj smrti Ivana Tasovca, čoveka koji je zadužio srpsku kulturu i sve nas koji smo imali zadovoljstvo da sa njim radimo i privilegiju da budemo prijatelji. Ivanova energija bila je nezapamćena na našoj kulturnoj sceni, bio je neumorni lider ne samo Beogradske filharmonije kojoj je posvetio svoj život, već i cele kulturne scene Beograda i Srbije”, navodi se u saopštenju predsednika Narodne skupštine.

Navodi i da je Tasovac svoj umetnički dar spojio sa ogromnim entuzijazmom za obnovu i promociju srpskog kulturnog nasleđa čime je zadužio i nas i buduće generacije.

“Mnogo planova i ideja ostaće neostvareno, njegov prerani odlazak zaustavio je jedan plemeniti put, preostaje nam da pamtimo vedar duh i da s pažnjom brinemo o svemu što je uradio Ivan Tasovac. Porodici Ivana Tasovca, njegovim kolegama i prijateljima izražavam najdublje saučešće”, naveo je Dačić.

Preminuo kompozitor, bivši ministar kulture i direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More