Nikola Jokić postao OTAC, dobio je ćerku, a ime koje su joj je dali nosi SNAŽNO ZNAČENJE!

Jedan od najboljih igrača današnjice postao otac!

Foto: youtube/printscreen
570

Srpski košarkaški Nikola Jokić danas je postao otac. Jokićeva supruga Natalija je rodila devojčicu kojoj su dali ime Ognjena.

Ime slovenskog porekla izvedeno od reči “ogаnj” u značenju “plamen, vatren”. Nekada davno kad se verovalo da reč ima moć magije se ovo ime, kao i mnoga druga “zaštitna imena” davalo u funkciji zastrašivanja zlih duhova, piše “Blic”.

Ime je po običaju davano muškom detetu u porodici gde su vladale smrtonosne bolesti, da bi bolest pobegla od plamena i vatre.

Ženski oblici ovog imena su Ognjena i Ognjenka. Postoji i muški oblik Ognjan.

Ovo ime se nalazi među prvih 20 imena na listi najčešće davanih imena dečacima rođenim poslednjih 15 godina u Srbiji.

Inače, Nikola i Natalija u vezi su od 2013. godine. Mladi košarkaš je oduvek izbegavao da deli detalje iz privatnog života, a u jednom od retkih intervjua na tu temu ispričao je kako su se upoznali.

– Preko zajedničkih drugara. Moje društvo i ja smo izlazili u kafić koji je radio do ponoći, a kad bi se zatvorio, sedeli smo na klupi ispred. Jedne večeri smo bili samo nas dvojica i onda je došla i Natalija. Dopala mi se čim sam je video, ali nisam joj to odmah rekao, već smo se družili narednih pola godine, možda i duže. Sve to vreme sam skrivao emocije – ispričao je pre tri godine Nikola za magazin “Glorija”.

U periodu kada su počeli da se zabavljaju Nikola je igrao u Srbiji u klubu Vojvodina Srbijagas, dok je Natalija upisala studije u Americi.

– Išao sam u Srednju ekonomsku školu, a Natalija je trebalo da pođe za Ameriku, već je bila upisala psihologiju na “Seminole State Collegeu”. I bukvalno dva meseca pošto smo počeli da se zabavljamo ona je otputovala – ispričao je košarkaš u pomenutom intervjuu te otkrio da Natalija najpre nije pokazivala nikakvu rekaciju kada joj je priznao da mu se sviđa:

– Kad sam joj prvi put rekao da mi se sviđa, nisam dobio nikakav odgovor. Mudro je prećutala.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More