Policija identifikovala saučesnika Kujtima Fejzulaja, zna se ko je pomagao teroristi u BEČU!

Prošle godine, 2.novembra u centru BEČA Fejzulaji je izvršio TERORISTIČKI NAPAD, u kom je ubio četiri osobe i povredio više od 20.

Foto: mika-baumeister-MCqIbNCRO-k-unsplash
876

Austrijska policija identifikovala je, sa velikom verovatnoćom, saučesnika Kujtima Fejzulaja Austrijanca makedonsko-albanskog porekla, koji je 2. novembra prošle godine u centru Beča izvršio teroristički napad, ubio četiri osobe i povredio više od 20.

Radi se o 27-godišnjem austrijskom državljaninu avganistanskog porekla H.Z., protiv kojeg policija sada ima dokaze. Tako je policija pronašla njegov DNK na oružju i municiji koje su korišćene u napadu, piše bečki dnevnik “Standard”.

H.Z., koji je živeo sa teroristom, od decembra se nalazi u istražnom zatvoru. Njegovo ponašanje na dan terorističkog napada istražiteljima se čini upadljivim.

On je od podneva do vremena kada je izvršen teroristički napad držao isključenim mobilni telefon, koji je potom i deaktivirao. Njegova supruga po islamskom pravu dala mu je alibi, koji je potom povukla.

Ona je rekla da je te večeri kada je Fejzulaj pucao na nedužne civile u centru Beču, porodica osumnjičenog saučesnika brisala zajedno četove i tragove. Takođe je H.Z. jedna ključ stana teroriste predao svom ocu.

Inače porodica H.Z.je poznata austrijskim vlastima, koje govore o ” ekstremno islamističkom klanu”.

Više rođaka H.Z. se 2015. priključilo Islamskoj državi u Siriji, od kojih je većina ubijena, a jedan se nalazi u pritvoru u Iraku. H.Z.u Austriji ima kriminalni dosije zbog krađe, nanošenja telesnih povreda…

Da nema austrijsko državljanstvo on bi bio, kako piše “Standard”, odavno proteran iz zemlje, a ovako je često bio u zatvoru u Austriji.

Što se njegove supruge tiče, sa kojim ima troje dece, ona mu je prevodila i ispravljala tekstove na portalu podršku Islamskoj državi.

Međutim, tri meseca pre terorističkog napada u Beču ona ga je napustila, pošto je želeo drugu ženu. Preko četa je pisala drugaricama da se plaši njega.

Takođe je sada poznato da su jula prošle godine džihadisti iz Nemačke i Švajcarske, koji su se sastali sa Fejzulajem, spavali kod porodice H.Z..

Advokat H.Z.negira sve optužbe i tvrdi da policija, zbog svojih propusta, želi sada da okrivi njegovog štićenika.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More