Amerikanac prešao u PRAVOSLAVLJE, krstio se u poznatoj pravoslavnoj svetinji! (VIDEO)

Amerikanac "pre toga nije bio član nijedne crkve".

Foto: printscreen/Fejsbuk
63

Amerikanac Andrej Sil, koji nikada nije pripadao nijednoj veroispovesti i crkvi, rešio je da se u zrelom dobu krsti, te i da svetim činom krštenja, pređe u pravoslavlje. Za taj čin odabrao je manastir Dajbabe, a kao datum, simbolično jedan od najvećih hrišćanish praznika – Krstovdan.

Bio je ponedeljak 27. septembar, kada je na praznik Vozdivženja časnog krsta, u narodu poznatog kao Krstovdan, ovaj mladić iz Amerike rešiio da se krsti u pravoslavnom manastiru Dajbabe, koji se nalazi u istoimenom mestu kraj Podgorice, piše “Blic”.

Službu čina krštenja, održao je lično iguman manastira Dajbabe Arhimanrit Danilo. Snimak prelaska Amerikanca u pravoslavlje, objavljen je na Fejsbuk stranici manastira.

“27.09.2021. Ponedeljak

Na praznik Vozdviženje Časnog Krsta – Krstovdan, Amerikanac Andrej Sil, poželeo je da postane pravoslavac.

Pre toga nije bio član nijedne crkve. Svete tajne krštenja i miropomazanja obavio je iguman manastira Dajbabe arhimandrit Danilo.”, stajalo je u saopštenju manastira na Fejsbuk stranici.

Ispod objave javio se veliki broj ljudi koji su ushićeno pozdravili Silovu odluku da pređe u pravoslavlje.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More