Odlazeća nemačka kancelarka Merkel iduće nedelje sa papom Franjom u Vatikanu, potom u Izraelu

Foto:Tanjug/Kenzo Tribouillard, Pool Photo via AP
53

Odlazeća nemačka kancelarka Angela Merkel naredne nedelje posetiće Italiju, Vatikan i Izrael.

Kako je saopšteno iz njenog kabineta, Merkelova će 7.oktobra razgovarati u Vatikanu sa poglavarom rimokatoličke crkve papom Fransiskom, a zatim će u Rimu imati radni ručak sa italijanskim premijerom Mario Dragijem. U fokusu razgovora, kako je najavio portparol nemačke vlade Štefen Zajbert, biće aktuele međunarodne i evropske teme.

VIŠESTRUKO SLIČNI: Olaf Šolc, “prirodni” naslednik Angele Merkel?

 

Na kraju posete Italiji, Merkelova će zajedno sa papom Franjom prisustvovati završnoj manifestaciji ovogodišnjeg mirovnog skupa Sant Edidio, gde će održati govor.

Od 9.do 11.oktobra ona će boraviti u Izraelu, na poziv premijera Naftalija Beneta.
Zajbert je preneo da je planirano da se, na početku posete, kancelarka u Tel Avivu sastane sa premijerom Benetom, potom i sa vladom te zemlje, a zatim će imati razgovor sa predsednikom Izraela Izakom Hercogom.

Planirano je i da obiđe memorijalni centar Jad Vašem u pratnji izraelskog premijera. Pored polaganja venaca, onda će obići tamošnju izložbu i budući Dokumentacioni centar.

Merkelovoj će biti uručen i počasni doktorat Univerziteta za tehnologiju Haifa u Jerusalimu.
Previđen je i razgovor sa šefom izraelske diplomatije Jair Lapidom, a

U prisustvu premijera Beneta, sastaće se i sa predstavnicima izraelske privrede. Na Institutu za nacionalne bezbednosne studije u Jerusalimu ona će učestvovati na jednom okruglom stolu.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More