Tramp traži da mu vrate nalog na Tviteru! Kaže da je politički progonjen, pa uporedio dve političke skupine

Foto: Tanjug (AP Photo/Rebecca Blackwell)
67

Bivši predsednik SAD Donald Tramp zamolio je saveznog sudiju u američkoj državi Floridi da naredi Tviteru da mu reaktivira nalog, objavio je Blumberg njuz.

U julu, Tramp je tužio Tviter, Fejsbuk i Alfabet Gugl, kao i njihove izvršne direktore, navodeći da su nezakonito utišali konzervativne stavove, podseća Rojters.

Trampov zahtev za akciju protiv Tvitera podnet je u petak posle podne u Majamiju.

U žalbi se navodi da je društvena mreža ukinula njegov nalog pod pritiskom njegovih političkih rivala iz Kongresa.

Tramp je odbio da komentariše, a njegovi predstavnici nisu zasad odgovorili na zahtev Rojtersa.

Njemu su ukinuti nalozi na vodećim društvenim mrežama početkom godine, a kompanije su tvrdile da je prekršio njihovu politiku kojom je zabranjeno veličanje nasilja.

Na stotine njegovih pristalica upale su u Kongres 6. januara, nakon što je Tramp tvrdio da je pokraden na izborima, što su odbili sudovi, službenici izbornih komisija i neki članovi njegove administracije.

Tramp je imao više od 88 miliona pratilaca nja Tviteru. Kompanija ga je blokirala 8. januara nakon što su njegove pristalice preplavile Kapitol u pokušaju da spreče Kongres da potvrdi pobedu Trampovog protivnika, demokrate Džoa Bajdena.

Tramp je preko Tvitera i drugih društvenih mreža lažno tvrdio da je pobedio i da su izbori bili namešteni.

Ubrzo posle Tvitera, i druge mreže su mu blokirale naloge tvrdeći da je prekršio njihovu politiku kojom je zabranjeno veličanje nasilja.

Tramp, koji je odbio da komentariše najnoviju žalbu, optužio je Tviter da je nedosledan u primeni sopstvenih pravila o postovima o kovidu 19 i naveo da je kompanija lažno tvrdila da protesti protiv policijske brutalnosti i za društvenu pravdu koji su organizovani 2020. nisu bili izvor zaraze, dok je napad na Kapitol, po njima, bio.

Izvor Kurir
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More