Najnoviji podaci pokazuju da je nemačka automobilska industrija prilično pogoršana

Foto: Pixabay
89

Poslovni sentiment među nemačkim proizvođačima automobila i njihovim dobavljačima značjano se “ohladio” u septembru, pri čemu je odgovarajući indeks, koji izračunava ekonomski institut IFO, pao sa avgustovskih 32 poena na samo 13,2 boda prošlog meseca.

U julu je ta cifra iznosila solidnih 52,9 poena, podseća se u saopštenju instituta iz Minhena dostavljenom Tanjugu.

„Najnoviji podaci pokazuju da je nemačka automobilska industrija najteže pogođena uskim grlima u snabdevanju poluproizvodima“, kaže Oliver Falk, direktor Centra za industrijsku organizaciju i nove tehnologije u IFO-u.

Jedini pozitivan znak dolazi sa inostranih tržišta – očekivanja vezana za izvoz su znatno poboljšana, pri čemu je taj indikator porastao sa 17 poena u avgustu na 34,5 poena u septembru. To bi moglo da imati pozitivan uticaj na očekivanja u vezi s proizvodnjom, koja su ojačala sa 35,4 boda na 37,4 poena.

„Međutim, to ne sme da potisne činjenicu da neizvesnost među mnogobrojnim kupcima u Kini, zbog krize građevisnke kompanije Evergrande, opterećuje raspoloženje nemačkih proizvođača vozila koji sada u Kini proizvode više automobila nego u Nemačkoj“, napominje Falk.

Situacija u Nemačkoj auto industriji ostaje kritična, kaže on i dodaje da su narudžbine pale sa 17,1 poena u avgustu na 5,3 boda u avgustu. U julu su knjige narudžbina bile na nivou od zdravih 52,5 poena.

Potražnja za automobilima u Nemačkoj je potonula u septembru prvi put od maja 2020. godine, i ro na minus 15,7 bodova u odnosu na 1,7 poena prethodnog meseca.

Širom lanca dobavljača, kompanije su ocenile zalihe gotovih proizvoda kao prevelike.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More