Srbija odlučuje o novim merama, ovo je najnoviji korona presek

FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC
61

U Srbiji je u poslednja 24 sata potvrđeno 7.190 novih slučajeva korona virusa, među 23.903 testiranih uzoraka.

Od posledica korona virusa preminula je još 51 osoba.

Na respiratorima širom Srbije nalazi se 269 pacijenata obolelih od korona virusa.

U toku je sednica Kriznog štaba, i očekuje se uvođenje novih korona mera.

Inače, ovo je prva sednica posle skoro mesec dana, a tema je trenutna epidemiološka situacija u našoj zemlji. Prema nekim informacijama medicinski deo Kriznog štaba insistiraće na današnjoj sednici na dve stvari – ili kovid propusnicama ili restriktivnim merama koje podrazumevaju skraćenje ugostiteljskih objekata ili smanjivanje broja ljude u zatvorenom prostoru.

NEMEDICINSKI DEO PROTIV ZATVARANJA

Članovi Kriznog štaba koji nisu medicinske struke oštro će se suprotstaviti daljim zatvaranjima, jer u uslovima kada smo obezbedili vakcine, ne možemo da zatvaramo privredu, izjavio je ministar građevinarstva Tomislav Momirović, povodom današnje sednice Kriznog štaba.

Govoreći na Beogradskom ekonomskom forumu, Momirović je rekao da svako mora da se vakciniše i da su oni koji to ne žele da urade, praktično “ubice”.

“Privreda i građani ne mogu da trpe, mi smo doveli investitore, podigli ekonomiju i ako bismo sada ušli u spiralu zatvaranja, to bi trajalo nekoliko godina”, rekao je Momirović.

Dodao je da oni koji ne žele da se vakcinišu svojim ponašanjem “urnišu” zdravstvene radnike.

Momirović je privrednike na panelu o kapitalnim investicijama u Srbiji zamolio da apeluju na sve ljude da se imunizuju i rekao kako država ne može da natera građane na vakcinaciju, ali da ne može ni da ćuti o tome.

Epidemiolog dr Branislav Tiodorović rekao jeda će na Kriznom štabu opet analizirati sve mere. Može biti da ćemo tražiti skraćenje radnog vremena, da bude manje kontakata da bi se manje ljudi zaražavalo, rekao je Tiodorović.

Izvor B92
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More