Orden Nikole Tesle za Karađorđeviće

Princeza Katarina deli humanitarnu pomoć
82

Zahvaljujući donaciji Humanitarne organizacije “Lajflajn” iz Čikaga i njenog Pitsburškog/Tri-Stejt odbora, posredstvom Fondacije Nj.K.V. Princeze Katarine Osnovna škola „Petar Petrović Njegoš“ sa Kosova i Metohije totalno je obnovljena. Donacija od preko 10.000 dolara iskorišćena je za renoviranje školske zgrade, tako da učenici i osoblje mogu da obavljaju svoje dnevne aktivnosti u prijatnijem okruženju.

“Projekat obnove sastojao se od krečenja zidova na sva tri sprata škole, nabavke i ugradnje šest novih vrata, pet novih prozora, 24 nova umivaonika i slavina i popravke 37 starih vrata. Veoma smo zahvalni Nj.K.V. Princezi Katarini, njenoj Fondaciji i donatorima. Ova donacija nam je omogućila da imamo mnogo bolje uslove za učenje i rad i verujem da će naša škola postati mesto gde će učenici rado boraviti” – izjavio je Nenad Vlajković, direktor škole „Petar Petrović Njegoš“.

Ulepšana škola na Kosmetu

Njeno kraljevsko visočanstvo princeza Katarina Karađorđević je je humanitarac, koja tvrdi da su deca naša budućnost. I zato im svim srcem pomaže:
„Veoma sam srećna što smo uspešno sproveli još jedan važan projekat čiji je cilj pomoć deci i školama. Najlepše zahvaljujem organizaciji “Lajflajn” iz Čikaga i njenom Pitsburškom/Tri-Stejt odboru na prikupljenim sredstvima i na njihovoj spremnosti da uvek rado učestvuju u dobrotvornim aktivnostima koje organizujemo. Od najvećeg je značaja da uvek činimo sve što možemo da podržimo svoju decu, da im obezbedimo dobre uslove za učenje i bolje detinjstvo”. – rekla je princeza Katarina Karađorđević.

Kako nezvanično saznajemo princeza Katarina Karađorđević je odlikovana Ordenom Nikola Tesla, koji joj je dodelila Teslina naučna fondacija iz Filadelfije. Isti Orden Nikole Tesle dobio je i prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević.

U obrazloženju Tesline naučne fondacije se kaže da je “kraljevski par Karađorđevića deo srpske istorije i da se danas, kao i njihovi preci, bore za srpstvo i za pomoć srpskom narodu u svim otadžbinskim zemljama”

Teslina naučna fondaicja će uručiti odlikovanja kraljevskom paru prestolonasledniku Aleksandru i princezi Katarini čim se za to steknu uslovi, s obzirom da se na Kraljevskom dvoru na Dedinju sporovode stroke mere zaštite od korona virusa.

“Njihova kraljevska visočanstva prestolonaslednik Aleksandar i princeza Katarina, kao i njihov dom Kraljevski dvor dobiće od nas na poklon mermernu bistu Nikole Tesle, koji je simbol Teslinog naroda širom planete. Bista je rad umetničkog vajara Bojana Mikulića iz Banja Luke”, otkrio nam je Nikola Lončar, predsednik Tesline naučne fondacije iz Filadelfije.

Mermerna bista Nikole Tesle

Marko Lopušina

 

Izvor Naši u svetu

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More