SAMO 12 SLUČAJEVA U SVETU PREŽIVI OVAKAV DOLAZAK NA SVET! Mama nijednom nije otišla na pregled, moglo je da košta života i nje i bebe

Foto: Pixabay
49

Rodila se beba za koju kažu da se dogodi u jednom od 625 miliona slučajeva. Reč je o vanmateričnoj trudnoći, a beba je nazvana onako kako dolikuje okolnostima u kojima se rodila.

Beba je začeta prirodnim putem, ali se nije razvijala u materici, već izvan nje. Bebu su nazvali Veronika. Ime koje znači “ona koja nosi pobedu”, što je u potpunosti zaslužila.

Majka (31) koja je želela da ostane anonimna, žena koja je kao izbeglica iz Ukrajine, pokrajine Donbas, završila u Sibiru, celu trudnoću nije otišla na pregled.

Ipak, njena beba, jedna od 625 miliona beba uspela je da preživi abdominalnu trudnoću, u svom vodenjaku, van maternice. Do sada je, uz malenu Veroniku, zabeženo samo 12 takvih slučajeva na svetu.

Majka i otac malene Veronike odlučili su da se ona ne porodi u bolnici. Kako je trudnoća bila u redu, čekali su porod kod kuće.

U početku je sve teklo kako treba. Osećala je sve jače i češće kontrakcije, pripremala se na porod, a onda su kontrakcije naglo prestale. Tad su odlučili da požure u bolnicu gde ju je operisao tim od deset lekara. Operacija je bila složena i vrlo rizična. Ipak, njih dve su pobedile.

Izvor Mondo
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More