Prvi automat-restoran u Beču

Foto: © Tabea Hepp
112

U Beču je otvoren prvi automat-restoran „Foodie Fridge“ koji će 24 sata dnevno nuditi gurmanska jela za poneti. „Automati su samo sredstvo koje opravdava cilj. Želimo ljudima da približimo ukus“, izjavio je Aleksander Bilaš, osnivač preduzeća.

Foto:
© Tabea Hepp

Za pripremu jela se koriste uglavnom regionalni, organski proizvodi, a recepti su izrađeni u saradnji sa bečkim restoranima. Jela se hlade i pakuju u ekološke ambalaže, a rok trajanja je tri do četiri dana. Svako ko želi, može da kupi visoko kvalitetna jela pritiskom na dugme u bilo koje doba dana i noći. Plaćanje je moguće karticom na licu mesta ili putem aplikacije.

Foto:
© Tabea Hepp

„Ideju za restoran sam dobio, jer sam dosta na putu i jednog dana sam se zapitao mora da postoji još nešto osim sendviča i paprikaša. U mnogobrojnim razgovorima sa gastronomima smo tražili jela koja su ukusna, kvalitetna, zdrava i lagana. Pronašli smo odgovarajuća jela u tajlandskoj, španskoj, italjanskoj, ali i u austrijskoj kuhinji. Da bi bilo zanimljivo jelovnik se stalno menja“, objašnjava Bilaš.

Foto:
© Tabea Hepp

U restoranu takođe postoje automati sa pićem, sa grickalicama kao što je veganski čips i dezertima regionalnih bečkih manufaktura. Odeljak „Pimp my food“ nudi dodatke za jela kao što su Bufalo mocarela, čeri paradajz sa balzamiko dresingom, začine i mnoge druge. U ponudi automat-restorana je 300 različitih proizvoda, ali se ne mogu naći imena velikih koncerna. Restoran će organizovati redovne degustacije, a povratne informacije potrošača će pomoći u optimizaciji ponude.

 

Izvor Naši u svetu
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More