Na današnji dan je poginula Silvana Armenulić, ikona narodne muzike (FOTO, VIDEO)

Foto: INstagram/printscreen
55

Na današnji dan, poginula je pevačica narodne muzike, Silvana Armenulić u saobraćajnoj nesreći 10. oktobra 1976. godine na autoputu Beograd – Niš. Zajedno sa njom je bila i njena sestra Mirjana (Mirsada) Bajraktarević i violinista i dugogodišnji šef Narodnog orkestra Radio Beograda Miodrag – Rade Jašarević.


Pevačica narodne muzike, poznatija kao Silvana Armenulić, a rođena kao Zilha Brjaktarević te davne 1939. godine u Doboju. Svoje prve početke, imala je sa 16. godina, a svirala je i mandolinu. Počela je da peva u orkestru Ismeta Alajbegovića Šerbe i tako stekla pažnju publike u Sarajevu.

Sve popularnija Zilha, dobila je ime Silvana, jer je ponašanjem i izgledom podsećala na tada veoma popularnu italijansku glumicu Silvanu Mangano.Tako se nakon imena i vinula u zvezde i započela novo pevačko poglavlje napuštajući Bosnu i Hercegovinu, otišla je za Beograd.

Izvor b
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More