Poslanici pitali šta je Srbija preduzela povodom zastave Kosova u Parizu

Foto: VMA
429

Poslanici u Skupštini Srbije tražili su danas obaveštenja o tome šta je Srbija preduzela povodom isticanja zastave Kosova u katedrali Notr Dam u Parizu, pitali su o zapošljavanju poslanika Srpske napredne stranke u Visokoj medicinskoj školi u Ćupriji i o sukobu u Vranju.

Šef poslaničke grupe Dveri Boško Obradović pitao je šta je Srbija preduzela povodom isticanja zastave Kosova u katedrali u Parizu, i da li je Srbija „pogurala“ da Kosovo bude na komemoraciji povodom završetka Prvog svetskog rata, 11. novembra u Parizu.

On je kazao da se u Parizu priprema „veliki susret“ predsednika Srbije i Kosova, Aleksandra Vučića i Hašima Tačija.

Šefica poslaničke grupe Pokret za spas Srbije – Nova Srbija, Sanda Rašković Ivić pitala je odakle je potekla vest da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić od predsednika Rusije Vladimira Putina dobiti orden i da li će neko zbog te lažne vesti biti odgovarati.

Ona je pitala i da li je ministar odbrane Aleksandar Vulin, uvodeći konjicu u Vojsku Srbije, uopšte konsultovao nadležne u Generalštabu i Ministarstvu odbrane, koliko to košta, i koja je svrha uvođenja konjice u vojsku u 21. veku.

Poslanica Demokratske stranke Aleksandra Jerković pitala je ministra prosvete Mladena Šarčevića da li će da zatraži proveru u Medicinskoj školi u Ćupriji gde je promenjen nastavni kadar u odnosu na vreme kada je ta škola dobila akreditaciju.

Ona je kazala da je devet žena ostalo bez posla, a da su protivzakonito zaposleni poslanici SNS Aleksandra Martinović, Vladimir Orlić i Darko Laketić.

Poslanik SNS Aleksandar Marković pitao je o sukobu u Vranju gde su, kako je rekao, pre dva dana aktiviste Narodne stranke napali članove birčakih odbora za savete nacionalnih manjina.

On je naveo da su predsednik odbora Narodne stranke u Vranju Đorđe Ristić i odbornik Dragan Pavlović u dvorištu Narodnog univerziteta gde je bilo sedište biračkog mesta predsednika i članove biračkog odbora nazivali „Ciganima i Bugarima“ uz povike „počistićemo vas kao što je (Dragan) Djilas počistio cigane iz Belvila“.

IzvorBeta
Izvor Infobrif
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More