Novi Chrome će štiti korisnike još više, evo kako

Google Chrome logo
490

Ako mrzite lažna sistemska obaveštenja ili prozore koji uporno iskaču na sajtu (a svi to mrzimo), nova verzija pregledača Chrome stiže sa dobrim vestima. Sledeća verzija Googleovog brauzera, 71, blokiraće sve reklame na sajtovima koji „zlostavljaju“ korisnike.

Google je „zlostavljanje“ opisao kao slanje lažnih poruka, phishing, automatsko preusmeravanje i neočekivane regione za kliktanje. Vlasnici sajtova mogu pratiti takvo ponašanje pomoću posebne strane sa izveštajima. Google će im dati 30 dana da poprave probleme koji su prijavljeni. Ako se to ne desi, onda će blokirati reklame na tom sajtu.

Google je prošle godine predstavio set alata da spreči automatsko preusmeravanje ili neželjeno otvaranje novih tabova i drugih zloupotreba, ali menadžer brauzera Vivek Shekhar rekao je da to nije radilo kako je bilo zamišljeno.

„Od tada smo naučili da ovaj pristup nije išao dovoljno daleko. U stvari, više od pola ovih zlostavljačkih iskustava nije bilo blokirano, a skoro svi su imali štetne ili pogrešne reklame. Ovi reklame varaju korisnike da kliknu na njih tako što se pretvaraju da su sistemska upozorenja ili dugmići za zatvaranje koji ne zatvaraju reklame. Štaviše, prevaranti koriste ovakve metode da bi došli ukrali lične informacije“, rekao je Shekhar.

Google je saopštio da će filtriranje reklama moći da se isključi u podešavanjima pregledača. Chrome 71 izlazi u decembru.

Izvor Infobrif
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More