Konvoj Srba sa Kosova i zapadne Srbije kreće put Crne Gore?

Foto: Public domain pictures
458

Iako je Vlada još početkom avgusta, povodom najave predsednika SNS Momčila Vuksanovića da će organizovati svečanost povodom 100 godina od održavanja Podgoričke skupštine i ujedinjenja Crne Gore i Srbije, saopštila da neće dozvoliti afirmaciju datuma koji su poništili državnost Crne Gore, organizatori ne odustaju od svoje namere.

Fantomska organizacija „Srpski narod Boke“ koja je navodni organizator ove proslave, datuma kad je Srbija aneksirala Crnu Goru, uputila je pre nekoliko dana, putem mejla, crnogorskim medijima pozivnice da 7. novembra dođu u Mediteranski sportski centar u Budvi na „centralnu proslavu jubileja 100 godina od oslobođenja Boke i ujedinjenja Pokoljenja dela sude“.

Manifestacija treba da počne u 18 časova.

Centralna proslava u Budvi deo je programa proslave koji se održava u periodu od 6. do 11. novembra u Herceg Novom, Kotoru, Grblju i Budvi“, navodi se u propratnom pismu organizatora.

Jedan od najavljenih govornika na ovoj manifestaciji, književnik Matija Bećković, rekao je za portal Pobjede da se neće ni putem video-linka obratiti u Mediteranskom sportskom centru, kako su najavljivali neki mediji.

Pobjeda saznaje da „gostiju“ sa strane, ipak, neće faliti. Po već viđenom scenariju iz ranih devedesetih, kada se pod dirigentskom palicom Slobodana Miloševića „događao narod“, planirano je da grupa Srba iz zapadne Srbije i sa Kosova dođe u Budvu i „pomogne srpskoj braći u Crnoj Gori“ da obeleže ove datume.

Grupa od oko 200 Srba sa Kosova, uglavnom pripadnika Srpske napredne stranke i Srpske radikalne stranke, planira da 6. novembra u 23 sata krene u Budvu na proslavu. Prevoz je organizovan sa četiri autobusa, a o svim tehičkim i ostalim detaljima brine petočlani tim bliskih saradnika gradonačelnika severnog (srpskog) dela Kosovske Mitrovice Gorana Rakića, piše Pobjeda.

Autobusi, piše portal, kreću sa punktova u Severnoj Mitrovici, kod spomenika caru Lazaru, u Leposaviću sa platoa ispred opštinske administracije i u Zubinom Potoku ispred Kulturnog centra. Planirano je da se u Ribariću, ispred restorana „Ibarski biser“ sastanu sa „konvojem“ Srba iz zapadne Srbije (uglavnom iz Kraljeva, Raške i Novog Pazara) koji nameravaju da putuju u Crnu Goru istim povodom.

Izvor Infobrif
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More