Učiteljica za primer: Više od godinu dana držala nastavu oboleloj devojčici preko skajpa

FOTO: Printscreen/TV Prva
430

KRAGUJEVAC – Koliko humanost ne zna za granice pokazuje i primer Gorice Dimitrijević, učiteljice osnovne škole “Svetozar Marković” iz Kragujevca, koja je svojoj učenici Teodori Vranješević, dok se lečila u Nemačkoj od leukemije, držala časove putem Skajpa, u želji da lakše podnese zdravstvene probleme i da se ne oseti odbačenom od društva. Teodora je pobedila bolest i uspešno završila četvrti razred osnovne škole.

Dugotrajna i mukotrpna borba sa opakom bolešću završila se u Teodorinu korist. I pored teških trenutaka u bolnici u Frankfurtu, devojčica je imala volje da nastavi sa školovanjem. Ideja da putem Skajpa ima časove, bila je pravi potez njene učiteljice.

Danas, posle više od godinu dana, njih dve mogu opušteno da o svemu pričaju, na sreću više ne preko skajpa, već kao nekada, u učionici.

“To je bila mamina ideja da me malo izvuče iz bolnice i iz svega toga. To je prvobitno bilo da se malo čujemo, uradimo neki domaći zadatak jer sam ja tada bila u teškom psihičkom stanju i onda učiteljici nisam mogla da kažem “ne”, kao što sam mogla mami. Onda mi učiteljica da malo domaći i nešto da pročitam. Nekih mesec dana posle toga počele smo ozbiljnije da radimo. Učiteljica je nabavila tablu, ja sam dobila knjige”, priseća se Teodora.

Teodora je nastavu putem Skajpa imala svih pet dana, radila je kontrolne i pismene zadatke kada i ostali đaci. Četvrti razred završila je sa svim peticama. Kako učiteljica kaže, nije bilo teško raditi sa njom, jer je brzo savladavala gradivo. Njena volja da uči, iako je u bolnici, davala je učiteljici još veći podstrek.

“Koliko god da sam bila umorna, meni je to vreme sa njom bilo predivno, zaista. Kad završim sa njom kao da se ponovo rodim. Ja sam jednom suprugu rekla da mi ona napuni baterije koliko god da traje. Kada završim sa njom, imam utisak kao da sam se naspavala, a ne da sam radila prepodne i sa njom. Mnogo sam od nje i naučila – da se treba boriti u životu i da, kad imamo cilj, ništa nije teško, sve može da se savlada”, rekla je učiteljica Gorica.

Izvor B92/TV Prva
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More