Oglasila se Srpska lista povodom tvrdnji da konvoji kreću u Crnu Goru

Foto: Logo
412

Predstavnici Srpske liste apsolutno podržavaju odluku Srba u Crnoj Gori da obeleže dan ujedinjena Srbije i Crne Gore, ali predsednik liste Goran Rakić neće predvoditi bilo kakvu delegaciju koja će ići na obeležavanje, saopšteno je iz Kabineta predsednika Srpske liste.

„Srpska lista apsolutno podržava odluku Srba u Crnoj Gori da obeleže Dan ujedinjenja Srbije i Crne Gore kao značajan datum u istoriji srpskog naroda, ali želim da demantujem da ću predvoditi bilo kakvu delegaciju koja će doći na obeležavanje i izmišljotine koje su objavili pojdini mediji u Crnoj Gori“, rekao je Rakić, koji je i gradonačelnik Kosovske Mitrovice.

On je tako demantovao tvrdnje podgoričke „Pobjede“ o navodnom organizovanom dolasku građana iz Zapadne Srbije i sa severa Kosova i Metohije na proslavu Dana ujedinjenja Crne Gore i Srbije u Budvi, u sredu, 7. novembra

Ovaj, inače provladin list, naveo je da je planirano, da grupa Srba iz zapadne Srbije i sa Kosova dođe u Budvu i „pomogne srpskoj braći u Crnoj Gori da obeleži ove datume“.

„Grupa od oko 200 Srba sa Kosova, uglavnom pripadnika Srpske napredne stranke i Srpske radikalne stranke, planira da 6. novembra u 23 sata krene u Budvu na proslavu. Prevoz je organizovan sa četiri autobusa, a o svim tehičkim i ostalim detaljima brine petočlani tim bliskih saradnika gradonačelnika severnog (srpskog) dela Kosovske Mitrovice Gorana Rakića“, piše Pobjeda.

List navodi i da autobusi kreću sa punktova u Severnoj Mitrovici, kod spomenika caru Lazaru, u Leposaviću sa platoa ispred opštinske administracije i u Zubinom Potoku ispred Kulturnog centra.

Predsednik Srpskog nacionalnog saveta u Crnoj Gori Momčilo Vuksanović kaže da su netačne tvrdnje podgoričke „Pobjede“ o navodnom organizovanom dolasku građana iz Zapadne Srbije i sa severa Kosova i Metohije na proslavu Dana ujedinjenja Crne Gore i Srbije u Budvi, u sredu, 7. novembra.

Izvor Infobrif
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More