Živopisni murali na fasadama su hit u Evropi (FOTO+VIDEO)

Foto:Youtube/Printscreen
107

Majstori ulične umetnosti već decenijama ulepšavaju fasade mnogih evropskih gradova. No, kako godine prolaze popularnost ove umetnosti ne prolazi. Naprotiv. Njihovi radovi su sve maštovitiji.

Jedan od popularnih evropskih umetnika je i Patrik Komensi koji zajedno sa svojim timom umetnika transformiše neugledne fasade zgrada i kuća širom Francuske. Njegovi murali punisu scena života, vrlo su realistični i prikazuju stvari koje uobičajeno očekujemo da vidimo na zgradama ili kućama.

Na njegovim muralima ponekad su i junaci stripova ali i velike istorijske ličnosti.

Crtanje murala na fasadama zapravo unosi potpuno drugu energiju ne samo na zgradi na kojoj je nacrtan, već se menja izgled celog kvarta ili ulice. Pored estetskih pozitivnih efekata, ovako oslikane fasada vrlos u zanimljive i turistima i sve češće, zapravo, postaju turističke atrakcije.

Pored toga, ovako ukrašene zgrade, postaju i mesta okupljanja lokalnog stanovništa jer daju potpuno drugi osećaj i enegiju. Ovako oslikani zidovi, takođe, podsećaju i arhitekte i građevince da ne ostavljaju prazne zidove i jednobojne fasade i daju ideju kako bi gotovo svaka građevina mogla da izgleda.

Ovakvi murali ne koštaju puno a imaju višestruk efekat i predstavljaju putokaz kako bi se na radost svih, mogli urediti kvartovi i zgrade u gradovima.

T.NJEGOMIR

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.nasiusvetu.com

Izvor Naši u svetu
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More