Uspešan nastup srpske privrede na sajmu u Šangaju VIDEO

Foto/Printscreen/You Tube
467

ŠANGAJ – Privredna komora Srbije i Razvojna agencija Srbije, uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, organizovale su nastup domaćih kompanija na Kineskom međunarodnom uvoznom sajmu „China International Import EXPO-CIIE“, koji se od 5. do 10. novembra održava u Šangaju.

U okviru nacionalnog paviljona predstavljeni su i Naučno-tehnološki park Beograd, Turistička organizacija Srbije, Privredna komora Srbije i Razvojna agencija Srbije.

“Glavna poruka naših paviljona ”Budućnost je ovde” ujedno je i poziv svim zainteresovanim partnerima da se upoznaju sa proizvodima iz Srbije. Već od prvog dana sajma primetno je veliko interesovanje za srpske proizvode inostranih distributera koji su posetili naš paviljon. Održan je veliki broj bilateralnih sastanaka sa potencijalnim partnerima što izlagačima iz Srbije omogućava unapređenje postojećih i stvaranje novih poslovnih kontakata i sklapanje aranžmana”, navode u PKS.

Srpski proizvodi, ističu u PKS, prepoznati su kao kvalitetni i konkurentni, a sajam u Šangaju velika je šansa za kompanije iz Srbije da povećaju izvoz i budu vidljivije na tržištima širom sveta.

Već prvog dana sajma, bilo je primetno veliko interesovanje inostranih distributera za proizvode iz Srbije, kažu u PKS.

U okviru privrednog paviljona, svoje proizvode predstavljaju kompanije “Neutrino power” iz Valjeva, “Yumis” iz Niša, “Packom international” iz Beograda, “Toplički vinogradi” iz Prokuplja, “Fruškogorski vinogradi” Beočin i” Vino Župa” iz Aleksandrovca.

Kineski međunarodni uvozni sajam “China International Import EXPO-CIIE”, jedan je od najvećih,jena kojem izlaže preko 170 zemalja iz celog sveta.

Sajam je juče otvorio kineski predsednik Si Ðinping, održavši govor pred 3.000 predstavnika država i najvećih privrednika iz celog sveta.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More