Amerikanci smislili kako da se oslobode državnog duga – žele da prodaju jednu od država

Foto/Pixabay
241

Više od 6.500 ljudi potpisalo je peticiju objavljenu na internetu da se američka savezna država Montana proda Kanadi za jedan bilion dolara. Kako se navodi u peticiji, Montana je beskorisna, a SAD ima previše javnog duga koji bi njenom prodajom mogao biti umanjen.

„Imamo previše duga, a Montana je beskorisna. Samo im recite da ima dabrove ili tako nešto“, navodi se u peticiji Change org.

Dodatni razlozi koje su naveli potpisnici peticije uključuju „beznačajnu populaciju“ i njihovu „estetiku“ koju neki tvrde nisu u skladu s ostatkom SAD.

Javni dug SAD prošle nedelje premašio je 22 biliona dolara, pa bi prodaja Montane (da je to zaista plan) bila tek kap u čaši, ali novac nije jedini razlog za prodaju, bar sudeći po komentarima potpisnika peticije.

Montana na mapi SAD/Foto/Wikipedia

Peticija je privukla veliku pažnju i na forumima poput Redita, ali i pojedinih američkih medija, poput „USA tudej“ koji je objavio članak o ovoj „transakciji“.

Broj potpisnika peticije u trenutku kada je napisan ovaj tekst bilo je 6.500, što čini oko 0,6 odsto populacije „države koja je na prodaju“.

Da se komentatori pitaju, Monatana bi mogla da se pozdravi sa SAD. I čini se da su za to najzainteresovaniji upravo građani Montane.

Jedan od njih piše da „potpuno podržava ideju“, drugi da se „nada da će se preseliti u Kanadu bez troškova preseljenja“, a treći navodi da je to „dobra ideja“.

Javilo se i nekoliko Kanađanina.

“ Montana i narod te države bili bi divan dodatak našoj prelepoj državi. Dobrodošli!“, naveo je on.

„Draga Montana, mi vas volimo, ali ne možemo sebi da priuštimo da vas kupimo. Otkačite SAD i pridružite nam se besplatno“, naveo je drugi.

Izvor Blic, Infobrif
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More