Otvorena izložba slikarke Ivane Živić, zaronite u fantastičan svet ulja na platnu (FOTO +VIDEO)

Foto/Printscreen/You Tube
457

BEOGRAD – Slikarka Ivana Živić spremila je 5. po redu izložbu „Figurae Femine“, u organizaciji likovnog udruženja Pigmalion, koja je otvorena u beogradskoj NLB galeriji 6. novembra, a trajaće sve do 31. decembar.

Tokom izložbe „Figurae Femine“ posetioci će moći da vidie dvanaest slika u ulju na platnu na kojima je umetnica radila poslednje dve godine.

Gepostet von Ivana Živić am Samstag, 13. Oktober 2018

„Slikarstvo Ivane Živić, iako počiva na klasičnim slikarskim postulatima, neobična je višeslojna sinteza figuracije i fantastike. U koštac sa sadašnjim vremenom, pritiskom i neizvesnošću, Ivana nam nesebično daruje dela akcentovane svetlosti, jedinstvenog vremena, kompozicionog sklada i sceničnosti, koja slave boju u njenom punom značenju. Priroda i ljudi bili su dosadašnji izazovi (u ranim radovima) ove umetnice, a u poslednjih pet godina lajt motiv Ivaninog stvaralaštva postale su ženske figure – plivačice smeštene u neobične, impozantne enterijere, često i devastirane – pune vode. Fascinacija vodom, u opusu Ivane Živić, može da se tumači dvojako – ono što je svakako primarno je snažna emocija koja potiče iz realnih životnih situacija, a transponovana je ekspresijom lica i govorom tela glavnih protagonistkinja. Ono što posmatrač doživljava je osećaj slobode, lakoće, nesputanosti…iako su u pitanju netipični prizori, odnosno specifični imaginarijum ove umetnice“, ocenjuje likovna kritičarka Maja Živanović, a piše Kurir.

Gepostet von Pigmalion Tamnjanica am Sonntag, 28. Oktober 2018

Izvor Svet poznatih Facebook
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More