Svetski mediji preneli da se porodila partnerka Ane Brnabić, premijerka otkazala posetu Briselu

Foto Tanjug/ Dimitrije Goll
200

Mnogi svetski i regionalni mediji preneli su večeras vest da se porodila partnerka premijerke Srbije Ana Brnabić, piše „Danas“.

Kako se navodi, ona je rodila sina kojem su dali ime Igor.

Vest agencija Asošijejted Pres (AP) i AFP preneli su, između ostalih, Vašington PostNjujork TajmsABC News, Fox News, ali i portali u Mađarskoj, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Malti.

U izveštajima svetskih agencija navodi se da je partnerka Ane Brnabić Milica Đurđić večeras rodila sina i da je tokom porođaja sve prošlo u redu.

Svetski mediji podsećaju da je Brnabić prva žena i prva gej osoba u istoriji Srbije na mestu premijera, „što je bio neočekivani potez u balkanskoj zemlji gde su pripadnici LGBT populacije često izloženi maltretiranju i napadima“.

Dalje se navodi da su Brnabić i Đurđić često zajedno prisustvovale na javnim događajima kao što su koncerti i otvaranja izložbi.

„Srbija nije ozakonila gej brakove, ali bi uskoro mogla prihvatiti istopolne zajednice kao deo promena kojima se teži u približavanju ka članstvu u Evropskoj uniji“, navodi se na portalima.

Vest iz srpskih medija preneli su i regionalni portali Index.hr, Klix.ba, ali i hrvatski javni servis HRT koji podseća da je premijerka Brnabić ranije danas otkazala planiranu posetu Briselu, kako je saopštio njen kabinet ne navodeći razlog.

Partnerka Ane Brnabić rodila sina

Izvor Infobrif
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More