Novogodišnja reklama za najprodavanije piće na svetu misteriozno nestala, da li je to zbog rasvete u Beogradu?(VIDEO)

Foto/Printscreen/Twitter
484

BEOGRAD – Marketinški stručnjaci tvrde da je reklamna kampanja uspešna, ako se o njoj priča.

Reklama koja se pojavila juče na profilima kompanije Koka-kola na društvenim mrežama je, više nego očigledno, razbuktala rasprave.

U kratkom video klipu pojavljuje se Deda Mraz koji drema u fotelji i naglo se prene iz sna, jer se prepadne da je već negde zakasnio, piše BBC na srpskom.

Stiže mu poruka na mobilni telefon s fotografijom novogodišnjih ukrasa i natpisom „Deda Mraze, Beograd odavno okićen, a šta ti čekaš?“.

Foto/Printscreen/Twitter

Vilenjaci su na odmoru, Deda Mraz je potpuno nespreman za podelu poklona. Ubrzo, shvata da ima još vremena do Nove godine, jer ni „kampanja Koka-kole još uvek nije počela“.

U reklami nema ni čuvene bočice, ni drugih oznaka poznate svetske kompanije. Sem pominjanja kampanje i činjenice da se pojavila na Tviter profilu kompanije, mnogima ova reklama ne deluje kao uobičajeno oglašavanje velikog svetskog brenda.

Tviter profil na kome se reklama pojavila nije bio aktivan gotovo dve godine.

Na sajtu Coca-cola.rs i dalje stoji link za reklamu pod nazivom „Praznici nam stižu?“, ali video nije dostupan.

Reklamni spot Koka-kole, koji aludira na prerano postavljanje novogodišnje rasvete u Beogradu, emitovan je kao „tizer“ na društvenim mrežama i deo je prednovogodišnje kampanje, kažu u kompaniji „Koka-kola Srbija“, prenosi Danas.

U odgovoru portalu Insajder na pitanje zašto je skinut spot koji je bio objavljen na zvaničnom Tviter nalogu te kompanije gde se zadržao svega jedan dan, Koka-kola je navela da je reč o reklamnom spotu i da je on emitovan na društvenim mrežama samo kao tizer.

„To je deo naše prednovogodišnje kampanje s ciljem da privuče pažnju i zainteresuje ljude za ono što dolazi – glavna Koka-kola novogodišnja kampanja. I ove godine želimo da inspirišemo građane da učine dobra dela svojim prijateljima, rođacima i sugrađanima tokom praznika. Koka-kola je širom sveta poznata po svojim novogodišnjim kampanjama, a praznične reklame sa Deda Mrazom u glavnoj ulozi uvek su u veselom i zabavnom tonu“, navodi se u odgovoru Koka-kole.

U spotu uspavani Deda Mraz, zaštitno lice novogodišnjih kampanja Koka-kole uz sliku okićenog Beograda dobija poruku s pitanjem šta čeka, jer je Beograd odavno okićen. Nakon prvobitne zbunjenosti, zaključuje da ima još vremena jer ni Koka-kola kampanja nije još počela, piše Insajder.

Mnogi Tviteraši su reklamu „pročitali“ kao šalu u vezi sa prerano postavljenom novogodišnjom rasvetom u Beogradu.

Izvor Infobrif.rs Danas BBC na srpskom
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More