Kosovo: Opštinama sa srpskom većinom nadležnost nad imovinom

Foto/Printscreen/You Tube
431

PRIŠTINA – Imovina društvenih preduzeća koja se nalazi na Kosovu i Metohiji u opštinama sa srpskom većinom preneta je u nadležnost tih opština, a na taj način zaustavljena je i njena privatizacija.

Kako je saopštila Srpska lista, prenos imovine u nadležnost opština sa srpskom većinom učinjena je zahvaljujući zajedničkim, predanim i višegodišnjim radom predstavnika Srpske liste i ministra u ostavci u vladi Kosova Ivana Todosijevića.

Prenosom imovine zaustavljena je privatizacija koja je ekonomski i politički ugrožavala opstanak i ostanak srpskog naroda širom Kosova i Metohije u prethodnim godinama.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić ističe da će ta odluka unaprediti ekonomski ambijent u opštinama, ali i omogućiti stvaranje boljih ekonomskih uslova za građane na KiM.

Dodao je da je sam proces privatizacije na Kosovu i Metohije urađen na pogrešan način, te da je često kritikovan, ne samo od strane srpskih političkih predstavnika već i samih Albanaca, ali i međunarodnih organizacija.

Proces privatizacije unazadio je ekonomski položaj svih građana na Kosovu i Metohiji, ne samo Srba već i Albanaca, navodi se u saopštenju.

“Ovaj uspeh je na delu pokazao da Srpska lista brine o interesima građana i time opravdava više od 90 odsto srpskih glasova osvojenih na izborima”, saopšteno je.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More