Beograđani u čudu, novogodišnja dekoracija preplavila grad (FOTO + VIDEO)

Foto/Printscreen/Facebook/Bizzlife
458

BEOGRAD – Ovih dana nas svaki čas u nekom novom delu grada iznenađuju novogodišnje dekoracije, kao što je to bio slučaj sa lavirintom, tunelom, autobusom u obliku Deda Mraza i slično, a poslednja dva dana prava atrakcija je Kapija Beograda koja je juče postavljena na samom ulazu u Knez Mihailovu.

Počelo je „nacionalnim tunelom“ na Obilićevom vencu, za koji pojma nismo imali ni zašto je tu, ni čemu služi, ni gde vodi. Zapravo, ne znamo ni sad, ali je baš zbog svoje beskorisnosti i besmislenosti postao lokalna atrakcija. Onda je dobio „produžetak“ u vidu zlatnog lavirinta koji nas je uverio da nas neko zeza, a ubrzo se ispostavio podjednako kvalitetan koliko je i koristan. Međutim, sad je stiglo vreme za glavni novogodišnji detalj na glavnom šetalištu glavnog grada, ukras koji će ostavljati bez daha sve one silne strance koji dođu da troše pare u Beogradu, a Beograđane ispuniti ponosom: zlatna kapija Beograda, zapaža Noizz.

Izjava jedne gospođe u prolazu: "Opet neki cirkus…" Trenutno se diže "kapija Beograda" na početku Knez Mihailove ulice #srecnanovagodina

Gepostet von Bizlife Portal am Montag, 5. November 2018

I to ne jedna. Izgleda da ćemo imati čitav niz ovih ogromnih konstrukcija raspoređenih po Knez Mihailovoj, koje će svojim sjajem potpuno zaseniti gradilište na Trgu republike.

A dok nas sav taj sjaj i svo to zlato ne zanese – stigli smo da obratimo pažnju na detalje. S jedne strane je grb Beograda, s druge dvoglavi orao sa četiri „S“, a u sredini blista – velika, zlatna kruna!

Neki građani su ovu konstrukciju čak uporedili sa Trijumfalnom kapijom u Parizu, dok su se n

eki našalili da se možda radi o Stambol kapiji, koja je pronađena nešto dalje, na Trgu republike. Kako ova nova atrakcija izgleda pogledajte u videu.
Inače, svečano puštanje u rad novogodišnje rasvete u glavnom gradu, odloženo je za 15. novembar zbog visokih temperatura neuobičajenih za ovo doba godine.

Izvor Infobrif.rs Beograd uživo Noizz
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More