Projekat Mirjane Karanović podržan u Bosni i Hercegovini

By Maximilian Bühn/Wikipedia
447

Novi rediteljski projekat poznate srpske glumice Mirjane Karanović “Mara” dobio je podršku i Fondacije za kinematografiju Sarajevo.

“Mara” je sredinom jula 2018. godine podržana i od strane Filmskog centra Srbije sa 35 miliona dinara, u kategoriji Sufinansiranje proizvodnje domaćih dugometražnih igranih filmova.

U obrazloženju Komisije Upravnog odbora Fondacije za kinematografije Sarajevo o izboru korisnika sredstava za sufinansiranje filmskih projekata u 2018. godini kaže se da su “rediteljka Mirjana Karanović, scenarista Ognjen Sviličić i producent Snežna Penev svojim ranijim značajnim festivalskim i bioskopskim filmovima, predstavljaju garant uspeha ovog projekta sa univerzalnom i aktuelnom temom, scenario je napisan precizno, uzbudljivo i bez patetike”.

Projekat filma “Mara” je osvojio 99 bodova i podržan je sa 50.000 konvertabilnih maraka u kategoriji Sufinansiranje manjinskih bosanskohercegovačkih koprodukcija.

Stručni žiri, odabran po Javnom pozivu Fondacije za kinematografiju, radio je u sastavu Elmir Jukić, Ahmed Imamović, Nebojša Jovanović, Ivan Skoko i Marin Mamuza.

Ovaj projekat je prethodno podržn na konkursu FCS-a za razvoj scenarija 2017. godine i iste godine dobio je podršku programa MEDIA Kreativna Evropa za razvoj projekta.

Srpski producent projekta je “This and That Productions”, produkcijska kuća koja je stajala i iza “Dobre žene” prethodnog rediteljskog projekta poznate srpske glumice Mirjane Karanović.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More