Kako je nastala čuvena Ajnštajnova fotografija?

Foto/Printscreen/You Tube
315

Kada ukucate ime slavnog fizičara Alberta Ajnštajna na Google pretraživaču, sigurni smo da ćete ugledati fotografiju na kojoj sedokosi genijalac plazi jezik. Ako ste pomislili da je u pitanju neka foto – montaža koja kruži internetom, prevarili ste se. Slika je zaista autentična. A evo i kako je nastala.
Davne 1951.godine, 14. marta, Albertovi prijatelji i kolege su mu priredili zabavu povodom njegovog 72. rođendana.

Te večeri, u Prinston klubu, osim mnogobrojnih gostiju, pristigao je i veliki broj fotografa i medija. Vidno umoran, fizičar je ipak revnosno nastavio da pozira foto – reporterima, piše portal BN.

Na kraju večeri, jedan prijatelj se ponudio da Ajnštajna poveze kući. I taman kad je fizičar ulazio u automobil, fotograf je uzviknuo: „Može li još jedna fotografija?“

Fotograf Art Sas tvrdio je da je u tom trenutku Albert isplazio jezik i da je on taj trenutak ovekovečio svojim foto – aparatom.

I baš tada, nastala je ova legendarna fotografija koja se i sama svidela velikom naučniku. Kasnije je Albert Ajnštajn od fotografa naručio još devet takvih fotografija, a neke od njih je iskoristio za slanje čestitki.

Izvor rtvbn.com
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More