Srpski učenici briljirali na međunarodnom takmičenju iz matematike

Foto/Matematička gimnazija/mg.edu.rs
659

BEOGRAD – Učenici Matematičke gimnazije iz Beograda osvojili su pet medalja i drugo mesto na 11. međunarodnom takmičenju Romanian Master of Mathematics, a državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić kaže da je takav uspeh dodatni motiv za veće ulaganje u mlade i talentovane ljude.

Čestitajući uspeh mladim matematičarima Matić je poručila da će njeno ministarstvo nastaviti da pruža podršku njihovom učešću na međunarodnim takmičenjima, jer se time unapređuju njihova znanja, ali i podiže ugled Srbije u svetu.

Foto/Matematička gimnazija/mg.edu.rs

Na takmičenju iz matematike u Bukureštu od 20. do 25. februara, učestvovale su 24 najbolje svetske srednjoškolske reprezentacije, a članovi ekipe Srbije, učenici Matematičke gimnazije osvojili su jednu zlatnu medalju – Pavle Martinović, dve srebrne – Aleksa Milojević i Jelena Ivančić i dve bronzane – Jovan Toromanović i Miloš Milićev, dok je Vukašin Mihajlović dobio pohvalu.

U ekipnom plasmanu Srbija deli drugo mesto sa Korejom, iza ekipe Sjedinjenih američkih država, a slede Izrael, Rusija, Kina… Lider srpskog tima je Dušan Ðukić, a zamenik Nikola Petrović.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More