Donirani medicinski aparati za bolnice u Pasjanu i Gračanici (FOTO)

Foto: facebook/Arno Gujon
191

Humanitarna organizacija „Solidarnost za Kosovo“ saopštila je da je donirala novi ultrazvučni aparat bolnici u Pasjanu, kao i štampač za razvijanje rendgen filmova bolnici u Gračanici.

Zahvaljujući našim donatorima kupili smo dva nova medicinska aparata zdravstvenim ustanovama u Gračanici i Pasjanu u…

Gepostet von Arno Gujon am Dienstag, 26. Februar 2019

Predsednik te organizacije Arno Gujon rekao je da ta dva medicinska aparata predstavljaju bitan korak u cilju obezbeđivanja bolje zdravstvene nege za žitelje enklava.

„Zbog nedostatka medicinske infrastrukture, pacijenti su ponekad primorani da se leče u drugim gradovima, što povećava njihove troškove i otežava im život“, kazao je Gujon.

Kako se navodi u saopštenju, dva nova medicinska aparata, u vrednosti od 30. 000 evra, znatno će olakšati pružanje osnovne zdravstvene zaštite stanovnicima Kosovskog pomoravlja i centralnog Kosova.

Humanitarna organizacija „Solidarnost za Kosovo“ godinama realizuje humanitarne projekte na polju zdravstvene zaštite.

Uprkos zabrani koju su prištinske vlasti izrekle francuskom humanitarcu i do daljnjeg ne može na Kosovo, volonteri njegove humanitarne organizacije neometano pomažu Srbima na Kosovu i Metohije-

Pročitajte i intervju koji je Arno Gujon dao za naš portal.

Arno Gujon: Francuz po rođenju, Srbin po opredeljenju

Arno Gujon ponovo nije mogao na KiM: Srce mi je teško! (FOTO, VIDEO)

Izvor Infobrif.rs
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More