Gornji Milanovac: Norveška kuća od danas vlasništvo lokalne samouprave

FOTO: Wikipedia
149

GORNJI MILANOVAC – Predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević rekao je da potpisivanjem ugovora o otkupu „Norveške kuće“ za oko 11,9 miliona dinara „stavljena tačka na višemesečne spekulacije“.

„Lokalna samouprava će na najodgovorniji način brinuti o značajnom spomeniku kulture, kako bi uspomena na naše stradale internirce i prijateljstvo sa Kraljevinom Norveškom sijali punim sjajem“, rekao je Kovačević novinarima.

Kovačević je dodao da opštinska vlast u narednom periodu napraviti plan održavanja i rekonstrukcije tog objekta.

„Norveška kuća“, koja je muzejski i ugostiteljski objekat, podignuta je 1987. godine u znak prijateljstva jugoslovenskog i norveškog naroda u Drugom svetskom ratu, a početkom novembra prošle godine otišla je u stečaj zbog duga od 362.577 dinara.

Ambasador Norveške u Srbiji Arne Sanes Bjornstad pozdravio je otkup „Norveške kuće“ u Gornjem Milanovcu. „Mislim da je to veoma dobra vest“, rekao je Bjornstad u intervjuu agenciji Beta.

On je naveo da je ambasada razgovarala s Opštinom Gornji Milanovac i s organizacijom koja je donirala sredstva za zgradu jedno vreme.

„Bilo je potrebno dosta toga promeniti oko Norveške kuće i obezbediti solidnu ekonomsku osnovu. Ovo je deo rešenja i veoma to pozdravljam“, dodao je Bjornstad.

Izvor BizLife
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More