Žena krenula na porođaj i upala u saobraćajnu gužvu, a gest ovog policajca nikada neće zaboraviti (FOTO)

Foto: MUP
115

Za policajca Aleksandra Vasića iz Beograda jedan od nesvakidašnjih dana u karijeri bio je utorak 26. februar kada je pomogao trudnici Sanji Milošević Marković da stigne na vreme u bolnicu i na svet donese devojčicu Anastasiju, objavljeno je na sajtu MUP-a.

Sanja je ispričala da joj je porođaj krenuo 12 dana ranije i da je sa suprugom hitno krenula u bolnicu, ali da su upali u saobraćajnu gužvu.

„Uspaničila sam se. U jednom trenutku smo videli policijski kombi na uglu ulica Takovske i Džordža Vašingtona i zaustavili se. Zamolili smo policajca da nam pomogne da što pre stignemo do porodilišta“, rekla je Sanja.

Kada je ugledao trudnu Sanju i njenog supruga Miloša, Vasić je bez oklevanja seo u policijsko vozilo, uključio svetlosnu i zvučnu signalizaciju i omogućio da što brže stignu do porodilišta.

Foto: MUP

„Ovaj gest policajca nam je vratio veru u ljude. Zadivila nas je njegova humanost i odlučnost da brzo reaguje, bez trunke razmišljanja, u ovako delikatnim životnim situacijama“, rekla je Sanja koja je tog dana rodila devojčicu Anastasiju.

Kako kaže, kada su sabrali utiske, njen suprug je uspeo da pronađe policajca kako bi mu se zahvalio i poslao fotografiju male Anastasije.

Vasić, koji je inače zaposlen u Policijskoj brigadi, navodi da u svojoj petnaestogodišnjoj karijeri nije imao sličnu situaciju.

„Volim da pomažem ljudima, ipak ovakve situacije nikada nisam imao. Ono što me je najviše obradovalo, i što je najbitnije, jeste da je devojčica došla na svet živa i zdrava“, ispričao je Vasić koji takav gest vidi kao deo svog posla.

„Kao policijski službenik dužan sam da vodim računa o bezbednosti naših građana, uz ukazivanje pomoći kada je potrebna“, kazao je Vasić.

Izvor Infobrif
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More