Sa današnjeg protesta u Beogradu poručeno: „Demokratija je na ulici“ (FOTO)

Foto: Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic
205

BEOGRAD – Protest „Jedan od pet miliona“ završen je večeras ispred Doma Narodne skupštine u kojoj, kako je poručeno sa razglasa, nema demokratije, ali da je demokratija na ulici.

„Oni ne razumeju da ste ovde došli, a da vas nisu dovezli organizovano autobusom i da vam nisu nudili sendivče“, poručeno je sa razglasa.

Među okupljenima su, kako je rečeno, ljudi najrazličitijih profesija, kao i poslanici koji su odbili da budu u skupštini jer ne žele da budu deo lažnog sistema.

U blizini zgrade parlamenta, kako je rekao organizator, nalazi se i sedište Regulatornog tela za elektronske medije, „koji ne dopušta slobodu medija“.

Demonstranti su prošetali centralnim gradskim ulicama, a tokom trase šetnje lepili su nalepnice na kojima su, kako je rečeno, „laži predsednika države“.

Prošli su i kroz Terazijski tunel u Beogradu, ali nalepnice koje su pokušali da zalepe na zidove tunela uglavnom su padale.

Zadržali su se ispred zgrade Radio-televizije Srbije gde su pozvali radnike te medijske kuće da bojkotuju njen rad, jer je „režimska televizija“.

Okupljeni su nosili veliki transparent „Jedan od pet miliona“ i sliku sa likom predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa velikim nosem, kao i manje parole – „Mi smo uz narod, ne uz bivše i sadašnje lopove“, „Zbog slobode“, „Probudi se“, „Ustani Srbijo“, „Poštujte zakon“, „Stop bankarskom teroru“, „Radnici robnih kuća su uz vas“, kao i druge.

Sa razglasa je puštana muzika, a učesnici protesta duvali su u pištaljke.

 

Izvor Infobrif
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More