Kosovska Mitrovica: Liturgija, litija i slavski kolač

Foto/Printscreen/You Tube
425

KOSOVSKA MITROVICA – Svetom arhijerejskom liturgijom, litijama i sečenjem slavskog kolača danas je u severnom delu Kosovske Mitrovice obeležena hramovna i gradska slava Mitrovdan.

„Данас посебно треба да се молимо Светом Димитрију, зато што овај град управо чува овај светац. Не само од најезде неког…

Gepostet von Косовска Митровица – Kosovska Mitrovica am Donnerstag, 8. November 2018

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev, istakao je tom prilikom da je Kosovska Mitrovica od proslave prethodnog Mitrovdana do danas „postala mnogo lepša, bolja i srećnija“, te da će svake godine biti sve lepša i bolja zahvaljujući zajedničkom radu države Srbije i lokalne vlasti.

“Kako da ne bude lepša i ponosna na pokazano jedinstvo koje nije samo lepa reč već nešto što daje rezultate i kada stajemo iza svoje države, nacije, politike predsednika Aleksandra Vučića i Vlade Republike Srbije. I vi svi Mitrovčani ste iza leđa i predsednika Vučića i direktora Kancelarije za KiM Marka Ðurića u borbi koju vode za interese i severa i juga, i crkava i manastira, i bolnica i škola”, naveo je Kozarev.

Prema njegovim rečima, zajedničkim radom u severnoj Kosovskoj Mitrovici napravljena je i moderna autobusku stanicu i obezbeđen krov nad glavom za 100 porodica, a uskoro će grad moći da bude ponosan i na obnovljen i modernizovan kliničko-bolnički centar.

Gepostet von Косовска Митровица – Kosovska Mitrovica am Donnerstag, 8. November 2018

Izvor Tanjug Facebook
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More