Fejsbuk će postati privatnije mesto, Zakerberg najavljuje strateški zaokret

Foto/Pixabay
217

NJUJORK – Mark Zakerberg obećao je da će strateškim zaokretom pretvoriti Fejsbuk u platformu pažljiviju prema privatnom životu korisnika, usmerenu na poverljivost.

Fejsbuk mora postati ujedinjena mreža usmerenija na privatne razmene, za razliku od objave ”postova” koje može pročitati veliki broj ljudi, i na formate tipa ”priča” koje se brišu nakon 24 sata.

“Kada mislim o budućnosti interneta, mislim da će platforma za komunikacije usmerena na ”privatno” postati još važnija od današnjih otvorenih platformi”, ocenio je Zakerberg i najavio da namerava da omogući sigurna onlajn plaćanja.

“Ta promena odgovara novim ukusima korisnika. Danas već vidimo da su privatne poruke, ”priče” i male grupe najbrže rastući online formati komuniciranja”, napisao je Zakerberg u postu objavljenom na svom Fejsbuk zidu.

Izvršni direktor Fejsbuka namerava tehnički da ujedini mrežu s njenim ostalim aplikacijama Mešenger, Instagram i WhatsApp, preneo je portal Index.hr.

Ubuduće će biti moguće direktno razmenjivati poruke putem tih mreža koje će moći da šifruju podatke, što je danas moguće samo na WhatsAppu.

“Iako trenutno nismo visoko na lestvici po zaštiti privatnosti, razvićemo usluge koje ljudi stvarno žele”, garantovao je Zakerberg.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More