Maestralan nastup orkestra SNP na festivalu u Bejrutu

Foto/Printscreen/You Tube
122

NOVI SAD – Orkestar Srpskog narodnog pozorišta imao je uspešna nastup na poznatom “Al Bustan” festivalu u Bejrutu, a po rečima šefa dirigenta Danluke Marčana i Hor SNP je pre dve godine ostavio veoma dobar utisak, te se saradnja proširila gostovanjem orkestra.

Foto/Printscreen/You Tube

Ovog puta nastup novosadskog ansambla bio je, kako kaže, u skladu s podnaslovom festivala “Krešendo”, posvećenog delima italijanskih kompozitora i njihovom uticaju na svetsku muzičku scenu.

Novosadski orkestar ima četiri nastupa na festivalu u Bejrutu, 3. marta bili su deo gala koncerta posvećenog italijanskom belkantu, gde je solistkinja bila ruska sopranistkinja Venera Gimadijeva.

Dve večeri kasnije izveli su tri Paganinijeva violinska koncerta, a večeras Okestar Srpskog narodnog pozorišta pratiće dve mlade italijanske zvezde, violončelistkinju Eriku Pikoti i pijanistkinju Vanesu Beneli Mozel u Dvoržakovom koncertu za violončelo, odnosno, u Ravelovom koncertu za klavir i orkestar.

Orkestar će večeras voditi jedan od najpozatijih kontrabasista današnjice Enriko Fagone.

Za kraj gostovanja u Bejrutu, ansambl našeg nacionalnog teatra očekuje koncertno izvođenje Verdijeve “Travijate”.

Nastupu novosadskih muzičara u Bejrutzu priusustvovala je i pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević, a prvog dana i ambasador Srbije u Libanu Elmir Elfić.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More