Rade Šerbedžija sve pesme posvećuje jednoj našoj glumici

FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC
448

BEOGRAD – Sve pesme koje budem izveo na koncertu u Beogradu, biće posvećene Mileni Dravić, rekao je danas proslavljeni glumac sa holivudskom slavom Rade Šerbedžija najavljujući svoj nastup 26. decembra u Kombank dvorani.

Šerbedžija godinama unazad tradicionalno pre novogodišnjih praznika održava koncerte u Srbiji.

Ovoga puta, zajedno sa svojim bendom „Zapadni kolodvor“ osim u Beogradu, nastupiće i 27. oktobra u Nišu, a dan kasnije i u Čačku.

Specijalni gost na koncertima biće hrvatski pevač i gitarista Damir Urban.

Šerbedžija je u susretu sa novinarima u Kombank dvorani govorio o svom socijalističkom opredeljenju, holivudskim veličinama koje se dive Jadranu, Branimiru Džoniju Štuliću, Krležinom šeširu.

Ljubimac beogradske publike je na početku kazao da je veoma počastvovan što se vraća u nekadašnji Dom Sindikata.

„Danas se taj prostor zove Kombank dvorana i radujem se što ću se naći u divnoj koncertnoj dvorani koju Beograd i Beograđani zaslužuju. Volim u praznične dane da podelim malo sentimanta sa ljudima dobre volje koji su svakako na ovom svetu u većini“ kazao je Šerbedžija.

Mini koncertna turneja slavnog glumca kroz Srbiju nosi naslov „Meni se dušo od tebe ne rastaje“ po čuvenim stihovima pesme Branimira Džonija Štulića nekadašnjeg frontmena zagrebačke grupe „Azra“

Šerbedžija kaže da je bio dobar prijatelj sa Štulićem i da je naslov koncerta upravo deo čežnje za danima kada su se družili.

„Znao je u ponoć da me pozove u šetnju po Zagrebu. Sa njim se najlepše ćutalo u tim šetnjama po Zagrebu. Imali smo čudno prijateljstvo. Pitao sam ga da mi napravi pesmu za predstavu ‘Hrvatski slavuj’ koju sam režirao 1989. godine u Zagrebu. Džoni je napravio pesmu Meni se dušo od tebe ne rastaje’ za samo otvaranje te predstave na sceni. Eto, sada mu naslovom ovih koncerata šaljem poruku, kao starom prijatelju“, kazao je Šerbedžija.

Izvor Infobrif
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More