Nova kolekcija za 60. rođendan najpoznatije lutke na svetu

Kompanija će pustiti u prodaju šest lutaka koje predstavljaju karijere astronauta, pilota, sportiste, novinara, političara i vatrogasca, odnosno poslove u kojima su žene i dalje slabo zastupljene

Foto: printscreen/youtube
230

SAKRAMENTO – Čuvena lutka Barbika danas „proslavlja“ 60. rođendan, a tim povodom biće predstavljena nova kolekcija inspirisana poznatim ličnostima koje su mnogima uzor u životu, kao i radnim mestima na kojima su žene i dalje nedovoljno zastupljene.

Barbika se prvi put pojavila 9. marta 1959. godine na sajmu igračaka u Njujorku, a njen proizvođač, kompanija Matel, povodom 60. godina njenog postojanja, napravila je 20 novih verzija lutke, među kojima su i one kreirane u čast japanske teniserke Naomi Osaka i britanskog modela i aktivistkinje Advoe Aboa.

Kompanija će, takođe, pustiti u prodaju šest lutaka koje predstavljaju karijere astronauta, pilota, sportiste, novinara, političara i vatrogasca, odnosno poslove u kojima su, prema navodima Matela, žene i dalje slabo zastupljene, prenosi Rojters.

Izvor Infobrif
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More