Ambasada u Bernu ugostila akademika Danojlića

ambasada Srbije u Švajcarskoj
349

Književno veče akademika Milovana Danojlića, jednog od naših najpoznatijih savremenih pisaca i dobitnika najznačajnijih domaćih književnih nagrada, održano je u ambasadi Srbije u Švajcarskoj.

-Kroz čitanje svoje poezije i razgovor o delima svetskih pisaca i pesnika koja je preveo na srpski jezik Bodlera, Brodskog, Siorana, Jejtsa, književnik je podelio sa publikom razmišljanja o literarnom stvaralaštvu, prevodilaštvu, očuvanju identiteta, kulture, tradicije i srpskog jezika u eri globalizma, kažu u amabasadi Srbije u Švajcarskoj.

Književno veče je otvorila ambasodrka Snežana Janković koja je izrazila nadu da će razgovor sa akademikom Danojlićem, koji od 1984. godine živi u Francuskoj, biti lepo i korisno iskustvo za naše ljude u Švajcarskoj, budući da se, kao i on, suočavaju sa izazovima života između otadžbine i zemlje u kojoj su odabrali da žive.

* Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.nasiusvetu.com 

Izvor Naši u svetu
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More