SAD uvode sankcije ruskim firmama i pravnim licima

Foto/Pixabay
444

VAŠINGTON – Sjedinjene Američke Držace objavile su uvođenje novih sankcija za tri ruska državljanina i devet ruskih pravnih lica zbog ruskog pripajanja Krima i kršenja ljudskih prava u proruskim oblastima u Ukrajini.

Sankcije su uvedene nekadašnjem oficiru, a sada biznismenu Vladimiru Zarickom, agentu FSB Andreju Sušku i zameniku ministra bezbednosti samoproglašene republike Lugansk Aleksandru Basovu.
Zaricki ima firmu koja radi na Krimu, Suško je „osumnjičen za vansudsku otmicu tatarskog aktiviste na Krimu dok je Basov optužen za „teška kršenja ljudskih prava na okupiranoj teritoriji“, navelo je američko ministarstvo finansija.

Na američku crnu listu je dodato još devet pravnih lica, pre svega firmi koje rade na Krimu i tako, prema navodima Vašingtona, „legitimizuju aneksiju“.

Sankcionisanim osobama i firmama neće biti moguće da posluju s Amerikancima i biće im zabranjen pristup američkom tržištu.

Izvor Infobrif.rs
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More