BiH priprema listu nepoželjnih Srba?!

Foto/Pixabay
385

BEOGRAD – Ministar bezbednosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić priprema zvaničnu listu nepoželjnih osoba iz Srbije kojima će biti zabranjen ulazak u BiH, pišu Večernje novosti.

Prema informacijama ovog lista, na spisku bi mogli da budu ministar odbrane Aleksandar Vulin, lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj, predsednik pokreta Zavetnici Stefan Stamenkovski, kao i poslovni ljudi, istoričari, književnici, novinari među kojima i urednik televizije „Hepi“ Milomir Marić.
List piše da je Mektićev mandat na izmaku i da on sada nastoji da što pre formalizuje spisak kako bi dokument stupio na snagu pre formiranja novog Saveta ministara BiH.

Novosti podsećaju da je Mektić sastavljao listu nepoželjnih građana Rusije na kojoj su se našli pisac Zahar Prilepin i osnivač moto klub „Noćni vukovi“ Aleksandar Zaldostanov.

Nedavno je i Crna Gora za nepoželjne proglasila akademika Matiju Bećkovića, istoričare Čedomira Antića i Aleksandra Rakovića, kao i profesor prava Dejana Mirovića koji sje trebalo da govore na akademiji povodom obeležavanja stote godišnjice ujedinjenja Srbije i Crne Gore 1918. godine.

Izvor Infobrif.rs
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More