Ćuprija: Privrednici osnovali Poslovni savet

Foto/Printscreen/You Tube
380

ĆUPRIJA – Privrednici Ćuprije osnovali su danas Poslovni savet čiji je cilj da unapredi poslovnu klimu u opštini i poboljša saradnju javnog i privatnog sektora.

Za predsednika su predstavnici 34 firme iz Ćuprije izabrali Petra Stošića iz firme MIP procesna oprema, kojs zapošljava 110 radnika, proizvodi posude i rezervoare pod pritiskom, a glavno tržiste im je Evropska unija.

Kako je saopštila Informativna služba opštine, konstutivnoj sednici je prisustovao predsednik opštine Ninoslav Erić, koji je novinarima rekao da očekuje da će sada i lokalna samouprava lakše da dolazi do nekih rešenja.

“Radili smo od 2013. godine na razvoju privrede opštine, izgradili smo industrijsku zonu, dovodili strane investitore, ali smo uvek bili svesni da moramo da vodimo računa, uslovno rečeno, o našim, domaćim privrednicima”, rekao je Erić.

Uveren je da će se preko Poslovnog saveta čuti predlozi privrednika, da će oni biti u Strategiji razvoja i u budžetu opštine.

“Želimo mi njima da pomognemo i da oni pomognu nama”, dodao je Erić.

Kriterijum za ulazak u Poslovni savet je bio da firma ima najmanje deset zaposlenih i obrt veću od 50 miliona dinara.

Za zamenika predsednika Poslovnog saveta izabrana je Slavica Kojić iz MIP RŠV, koja je rekla da je njeno preduzeće “previše uposleno” i objasnila da radi za Železnicu Srbije, za NIS, a od danas, kako je rekla i za Železaru u Smederevu.

Direktor “Standarda”, jedinog kooperanta kompanije IKEA u Srbiji Miodrag Perović je rekao da ta firma “uskoro ulaže još 1,2 miliona evra u proizvodnju.”

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More