Beč: Nova autobuska stanica za međunarodni saobraćaj

Foto/Printscreen/You Tube
210

Za pet godina Beč bi trebalo da dobije novu centralnu međunarodnu autobusku stanicu.

Trenutno u Beču postoje tri veće autobuske stanice za međunarodni prevoz: Erdberg, Südtiroler Platz i Stadioncenter. Osim toga, sa još nekoliko lokacija u gradu polaze autobusi prema Srbiji i BiH.

Nova autobuska stanica će se graditi u 2. becirku, pored okrugle sportske hale “Ferry-Dusika-Stadion”. Nekoliko godina se već vodi debata oko toga gde bi trebalo da se nalazi nova autobuska stanica, a stručnjaci su dali prednost području oko velikog kružnog toka, Verteilerkreis, u opštini Favoriten, ali se opštinska uprava tome usprotivila. U prilog nove lokacije govori dobra saobraćajna povezanost – neposredna blizina autoputa, kao i mnogobrojne linije gradskog saobraćaja, prenosi Dijasporatv.

Računa se da će svakoga dana u ovu stanicu stizati oko 200 autobusa, a za te potrebe će se opremiti 36 perona. Grad Beč je već u kontaktu sa brojnim prevoznicima iz Austrije i inostranstva, jer bi na ovoj stanici trebalo da budu objedinjeni svi polasci i dolasci u Beču.

Planirano je da stanična zgrada bude dvospratna, i da bude povezana sa tržnim centrom u neposrednoj blizini. Unutar zgrade će biti čekaonice, kafei i sanitarni čvorovi. Još nije precizno odlučeno kada će početi građevinski radovi, dok bi stanica trebalo da bude puštena u saobraćaj za pet godina.

Prema preliminarnim pororačunima izgradnja nove stanice koštaće oko 70 miliona evra, piše portal dijaspora.tv.

 

Izvor dijaspora.tv
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More