Koliko košta pristojan život u Nemačkoj? (VIDEO)

Foto/Pixabay
151

Svi koji su otišli ili razmišljaju da odu u inostranstvo, znaju da takvu odluku nije lako doneti, nije jednostavno otići i naći uhlebljenje “tamo daleko”. Ipak, sve je veći broj onih koji odlaze iz zemalja regiona, jer ih ekonomska situacija primorava da se odluče na ovakav životni korak.

Pitanja i dileme sa kojima se suočavaju su: da li je dobro da odem i ostavim ceo svoj život, svoju porodicu i prijatelje, grad u kojem sam rođen, koliko ću zarađivati, kakav standard ću moći da obezbedim sebi i svojoj porodici? Uz nostalgiju i emotivne lomove, najvažnija stavka je upravo pitanje ekonomske isplativosti.

Jedan od emigranata iz regiona, mladi čovek iz Hrvatske, već nekoliko godina sa porodicom živi i radi u Nemačkoj – jednoj od zemalja u kojoj je nabrojnija dijaspora sa Balkana. U želji da svoje iskustvo podeli sa drugima i informacijama možda pomogne i olakša onima koji još uvek nisu a žele da odu, on na svom Jutjub kanalu “Život van granica” u videima govori o mnogim temama.

U videu “Koliko novca je dovoljno za pristojan život u Nemačkoj?” možete čuti kakva je finansijska konstrukcija njegovo emigranstkog života u ovoj zemlji:

D. Stupar

Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.nasiusvetu.com

Izvor Nasiusvetu.com
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More