Norveška kuća ipak nije na prodaju!

Foto/GMINFO
429

GORNJI MILANOVAC – Povodom napisa da se kuća srpsko-norveškog prijateljstva poznatija kao “Norveška kuća” u Gornjem Milanovcu prodaje, generalni sekretar Norveškog društva Srbije Dragan Marković kaže da se to neće dogoditi.

On objašnjava da je Norveško društvo s pravnim zastupnicima potpisalo vansusdsko poravnanje i prihvatilo izmirenje starog duga restorana “Norveške kuće”, tako da je, zaključuje, taj problem skinut sa dnevnog reda.

“Žao nam je što je sud prihvatio nezakonitu odluku o prodaji nesrazmerno velike imovine u odnosu na dug (ispod 0,50 odsto), i što je ta odluka izašla na oglasnoj tabli i sajtu suda, umesto da su nas obavestili i vansusdkim poravnanjem sa našim društvom zatvorili slučaj. U svakom slučaju, posle velike medijske buke, takav smo dogovor i postigli. Tako da Norveška kuća, kao objekat od velikog značaja, kako za Norvešku i našu zemlju, tako i za opštinu Gornji Milanovac ne ide na doboš”, rekao je Marković.

Inače, kako kaže, u statutu društva prijateljstva Norveške i Srbije izričito se navodi da ovaj objekat ne može biti predmet privatizacije, zaloga za kredite, hipoteke niti bilo kojeg drugog vida ugrožavanja simbola prijateljstva između ove dve zemlje.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More