Vicepremijer Rusije otkrio šta će biti tema sastanka Vučića i Putina u Beogradu

Foto: Tanjug/ Rade Prelić
411

BEOGRAD – Nakon sastanka Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju između Rusije i Srbije, ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i potpredsednik Vlade Ruske Federacije Jurij Borisov kazali su da su tokom današnjeg sastanka razgovarali o pripremi posete predsednika Rusije Vladimira Putina Srbiji u januaru sledeće godine.

Kako je rekao Dačić na zajedničkoj konferenciji za novinare, poseta ruskog predsednika je planirana za sredinu januara sledeće godine i za Srbiju predstavlja veoma važan politički događaj.

“Srbija se sprema za posetu predsednika Putina. Ta poseta mora biti dobro organizovana i sadržajna”, kazao je Dačić i dodao da su danas razgovarali i dogovarali sporazume koji bi mogli biti potpisani prilikom posete predsednika Putina Srbiji.

Borisov je naveo da su danas dogovarali sporazume koji bi mogli biti potpisani tokom posete predsednika Putina Srbiji i naveo da bi jedan od njih mogao da bude i u vezi Turskog toka.

Dodao je da su tokom današnjeg sastanka razgovarali i o sledećem zasedanju Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju između Rusije i Srbije u Beogradu, koje će se održati nakon posete predsednika Putina, u svakom slučaju u prvoj polovini 2019. godine.

 

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More