Ministarstvo kulture: Sporna naslovna strana lista Danas

FOTO: Pixabay
458

BEOGRAD – Ministarstvo kulture i informisanja saopštilo je da su današnja naslovna strana dnevnog lista „Danas“ i i karikatura Predraga Koraksića Koraksa krajnje neprimerene jer direktno ili indirektno stavljaju u neprihvatljiv i moralno nedopustiv kontekst predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Pored predsednika Srbije, navodi se u saopštenju Ministarstva kulture i informisanja, list „Danas“ u nemoralan kontekst stavlja i poslanike Narodne skupštine Aleksandra Martinovića i Vladimira Orlića poredeće ih sa najvećim ratnim zločincima Drugog svetskog rata.

Kako je saopšteno, iz navedenog razloga Ministarstvo kulture i informisanja izražava nezadovoljstvo i osuđuje ideju dnevnog lista „Danas”, kojom se na ovaj način dovodi u pitanje dostojanstvo predsednika Srbije i poslanika Narodne skupštine.

„Napominjemo da ta uvredljivost dolazi u trenutku kada i predsednik države i Vlada Republike Srbije daju veliki doprinos medijskim reformama koje su u toku“, dodaje se u saopštenju.

Ističu da će uvek podržavati slobodu medija i govora, dobronamernu kritiku i iznošenje drugačijeg mišljenja, što su i osnovni postulati demokratije, ali će i uvek osuđivati svaki čin koji nije u skladu sa kodeksom i moralnim normama civilizovanog društva.

„Ministarstvo kulture i informisanja ujedno smatra da je kada je reč o naslovnim stranama, karikaturama i satiri, neophodno imati meru i dostojanstvo, što u ovom slučaju dnevni list Danas nije ispoštovao“, zaključuje Ministarstvo kulture i informisanja.

Izvor Infobrif/Danas
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More