Pančevački most se noću zatvara za saobraćaj

FOTO: Printscreen/Naxi kamere
414

BEOGRAD – Noćas se tačno u ponoć za saobraćaj zatvara Pančevački most zbog geodetskog snimanja jer se rekonstruiše levi kolosek pruge preko mosta, javlja „Blic“.

Most će počevši od noćas pa sve do subote 24. novembra biti zatvoren za saobraćaj od ponoći do 2.00 i od 3.00 do 5.00 časova. Putnički automobili moći će da pređu preko mosta između 2.00 i 3.00 časova.

Na mostu će se vršiti geodetsko snimanje nultog stanja čelične konstrukcije.

Pančevački autoprevoznik ATP je već obavestio da će poslednji polazak iz Pančeva pomeriti za 23.00 i da će on ići samo do Dunav stanice, odakle će u 23.30 (a ne sa BAS-a) kretati nazad ka Pančevu.

Jedina alternativa za one koji moraju da pređu preko Dunava je Pupinov most udaljen oko 20 kilometara od Pančevačkog mosta. Zbog toga bi putnici koji idu iz centra grada umesto sedam, morali da putuju oko 30 kilometara preko Zemuna. Od Trga republike preko Zemuna ima 43 kilometara, duplo više nego preko Pančevca.

Procena je da svakodnevno preko mosta pređe 100.000 vozila i pola miliona ljudi, a saobraćaj ume da bude prilično frekventan čak i u noćnim satima.

Zbog zatvaranja mosta doći će do promena u radu 13 linija javnog prevoza.

Izvor Infobrif/Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More